Cultuur opsnuiven - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Danielle - WaarBenJij.nu Cultuur opsnuiven - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Danielle - WaarBenJij.nu

Cultuur opsnuiven

Blijf op de hoogte en volg Danielle

07 Juli 2008 | Nederland, Amsterdam

Bon dia!

Hier weer een Curacao update.
De afgelopen dagen hebben Harold en ik ons best gedaan om wat van de Curacaose cultuur op te snuiven. Dit houdt in vroeg opstaan en landhuizen bezoeken (helaas bijna allemaal niet toegankelijk), musea en natuurlijk ook uit eten etc.

Landhuis Brievengat is redelijk dichtbij het huis van Harolds ouders dus zijn we daar ook maar een kee rlangsgegaan. Het hek was gesloten maar het landhuis zag er erg goed uit. Daarna zijn we richting het oosten gegaan naar de struisvogelfarm en de Aloe plantage. Op de terugweg zijn we nog even langs de plaatselijke dierentuin gegaan die echt dichtbij huis is. Op zich was er niet veel te zien maar het is mooi wat ze met alleen vrijwilligers en sponsors voor elkaar boksen hier.

Zaterdag hebben we Maaike opgepikt die een paar dagen op Curacao is voor haar werk. We zijn naar Grote Knip geweest om te zwemmen en hebben onderweg het Cas di pal'i maishi bezocht. Dit is het enige gerestaureerde slavenhuisje op het eiland dat nog een origineel dak van stro heeft.

Gisteren zijn we extra vroeg opgestaan omdat we naar de open dag van het Christoffelpark wilden. Alle activiteiten waren gratis en de jeepsafari konden we met korting doen dus daar waren we wel voor in.
Het was echt de moeite waard. Het park is supergroot en omvat oa. een aantal ruines van landhuizen en het landhuis Savonet dat nu in originele staat wordt hersteld.
De jeepsafari was een heel avontuur. In de achterbak van een pick up scheurden we de Christoffelberg rond en af en toe stopte de chauffeur om wat uit te leggen. Erg leuk!
Verder heeft Harold een leguaan en een slang vastgehouden. Ik vond die slang niet erg interessant maar de leguaan was wel leuk. Misschien dat ik de volgende keer ook een poging doe om er 1 vast te houden.
We hebben ook nog een stukje Antilliaans gebak gehad (gratis dus waarom niet proberen) en daarna het landhuis bezocht. Hier werd een mooie uitleg gegeven van het huis en jawel het poephuis LOL.

S'avonds zijn we lekker uitgeweest met Maaike en een vriend van Harold met zijn vriendin naar Mambo Beach.
Was een vreemde gewaarwording om hier dezelfde soort uitgaanssfeer te voelen als in Nederland. Beetje saaie mensen allemaal die totaal ongezellig de hele tijd voor zich uitstaren en zitten te zuipen. Wel leuk dat ze hier latin muziek draaiden.

Vandaag zijn we naar de stad geweest om een beetje te shoppen en Kura Hulanda te bezoeken. Dit is een staddeel dat helemaal is opgeknapt en waar in elke huis een hotelgelegenheid is gerealiseerd. Het museum was niet echt wat we ervan verwacht hadden maar op zich was het wel een mooie plek.
Hierna zijn we in Otrobanda lekker aan de kade gaan lunchen en hebben we gekeken naar de pontonbrug die open ging en een paar grote vrachtschepen door liet.

Tot zover weer de update vandaag ;-)

XXX

• 08 Juli 2008 - 06:29

Hey Daantje:

Leuk om je verslag te lezen.....ook leuk om te herkennen als je er zelf ook bent geweest......geniet ervan.

Groetjes Marcella

• 08 Juli 2008 - 07:47

Goorse Lui:

Hey Daan en Harold,

Fijn te lezen dat jullie genieten.Hier gaat het z'n gangetje. Heb nu ook lekker vakaaaaantie. groetjes en nog veel plezier!!!

• 08 Juli 2008 - 15:15

Oompie En Mama:

Eindelijk weer een bericht, werd tijd zeg!
    Leuk dat jullie je zo vermaken en een beetje cultuur doen. Duik je nu ook nog steeds of is dat te duur. Wij genieten nml wel erg van de onderwater fotos.
    Doe de groeten aan Maaike, leuk dat ze daar nu ook een paar dagen is.
    Dikke kus en knuffel

• 11 Juli 2008 - 07:59

Anastasia:

Bon dia!
    Wat leuk je verhaaltje kakie! Echt leuk dat jullie zo veel doen :D! Hoe bevalt de Antilliaanse keuken? Of is het zo heet dat je geen zin hebt om te eten? Er gaan hier zonder jullie een paar feesten voorbij, Idris smste me al om te komen, maar dan moet ik jullie zo erg missen :(!
    Geniet daar met zn tweetjes...8 augustus de grote dag, toch Harold?????
    Mi ta stima bo kakatjes!