Vervolg
Blijf op de hoogte en volg Danielle
13 Oktober 2005 | Nederland, Amsterdam
Erg leuk!Met de boot vanaf Grand Case naar dit kleine pareltje voor de kust van het Franse Saint Martin. Eigenlijk is Pinel maar een heel klein eilandje, maar het is echt supergezellig.
Als je aan komt varen zie je een mooi wit strand met kleurige strandstoelen en parasols en mooie houten huisjes in Caraibische sfeer. De houten huisjes zijn 2 kleine restaurantjes die zeker weten goed op de hoogte zijn van geurmarketing.......een heerlijke BBQ geur kwam ons tegemoet over het strand!
We vonden dat we hier onze snorkels maar eens goed moesten uitproberen, want het water was erg blauw en erg helder en er was ons gezegd dat het erg leuk snorkelen is bij Pinel. En dat klopt helemaal!
Eerst was ik nog een schijterd want het is best eng als al die vissen opeens om je heen zwermen als bijen om een pot honing, maar ze zijn blijkbaar gewoon nieuwsgierig en misschien denken ze wel dat er wat te eten valt. Zelfs mama durfde met de vissen te zwemmen! Veel potentiele Nemo's daar bij Pinel trouwens!
Nou, na een heerlijk dagje relaxen op dit mooie eiland, terug met de boot en in de hete auto.
Iedereen hongerig natuurlijk, ook al hadden we heerlijke broodjes mee.
Ok geen zin om weer te koken (mama), en de meiden wilden natuurlijk wel naar de KFC (heerlijke puree), dus op naar de KFC.
Waar je vervolgens wordt achtergesteld omdat je blank bent (echt waar hoor) en mijn vader bijna zn ring platsloeg op de balie hahahaha.
Tsjah er werken daar ook een stel apen....(he pa?)In elk geval, wat dat betreft is de service op dit eiland niet bepaald een hoog in het vaandel staande gewoonte zoals ie dat bij ons wel is.
Bij de KFC hier kennen ze het in elk geval niet en het duurt daarnaast ook nog eens uren voor ze in de gaten hebben hoe het zit met je bestelling......grrrr.:(
Na het eten gauw naar huis, iedereen was helemaal gaar :)
-Zwemmen met de dolfijnen
Nadat we eerst bijna dachten dat onze trip naar Anguilla niet door kon gaan vanwege een floodwarning, is het toch nog een erg leuke dag geworden. Helaas regende het een beetje waardoor we niet zulke mooie foto's hebben kunnen maken van de ongelofelijk witte stranden en het blauwe water.
Op Anguilla aangekomen moesten we eerst een Engels rijbewijs kopen, ja je moet hier aan de linkerkant rijden. Zo gezegd zo gedaan, ik was de gelukkige en mocht ons dus het eiland rondrijden. Auto gehuurd en op pad gegaan naar de dolfijnen. Onderweg mocht ik telkens mama aanhoren.......links links.......ja mam ik vergeet niet dat ik links moet rijden hoor (ghehehehehe):)
Aangekomen bij de dolfijnen waren Oompie, mama, papa en Anastasia dolblij als kinderen en ze konden dus echt niet wachten tot ze het water in konden met de dolfijnen. Maar eerst ff het instructiefilmpje kijken. En toen snel in het water! Allemaal een voor een de superman en T met de dolfijnen en wat een geluk dat ik foto's kon maken (de foto's die ze daar verkopen zijn duuuuuuur!)
Echt leuk ook om het van de andere kant te zien want als je zelf in het water ligt gaat het zooooo snel!
Mama's smile zat gewoon letterlijk aan dr hoofd vastgeplakt, zo leuk vond ze het :)
-Rondracen op Anguilla
We hadden nog een beetje tijd over en zijn toen naar Shoal Bay gereden aan de andere kant van het eiland. Daar heeft papa nog een mega grote conch gevonden! Niet te geloven dat er zulke grote zeeslakken zijn!
Nadat we nog een keer een verkeerde afslag hadden genomen (alweer!) kwamen we toch nog bij de ferry aan en na een heel gedoetje (die mensen zijn echt slowwwwwwwww) waren we op de terugweg naar huis.
-Butterfly farm
Met mama, papa en Oompie naar de butterfly farm geweest.
Ik mocht gratis naar binnen en had geregeld dat zij dat ook mochten. Het is klein maar wel erg leuk en eng! Sommige van de vlinders daar zijn groot!!!!!!!Zie de foto's bij het vorige bericht.
-Pic Paradis
Erg mooi stukje Sint Maarten. we wilden daar de flightzone gaan doen, mar uiteindelijk is het er niet van gekomen (sint maarten stijl;-))
-Avondje SunSet Beachbar
Lekker relaxen met zn allen bij de SunSet Beachbar. Hier spelen ze live muziek, reggae en steelband en het ligt direct aan de landingsbaan van de airport. Erg leuk om te zitten als alle grote " vogels" binnenkomen. Soms wordt je bijna van je stoel afgeblazen daar :)
-12 Metre Challenge
Kim, de zoon van AJ, werkt bij 12 Metre Challange en heeft ons meegevraagd voor een race. S'morgens vroeg opgestaan en om half 8 zaten we al bij Bobby's Marina.
De een na laatste dag voor mijn ouders en dan nog zo'n ontzetten leuke activiteit!
Normaal is het onwijs duur om mee te doen maar nu mochten we weer lekker gratis meehoppen. Het was ook niet te druk, 2 cruiseschepen en een paar ouwe bokken die mee wilden op de boot dus het viel mee:)
Man dan voel je je toch wel jong he mam ;-)
Mn moeder was natuurlijk weer superenthousiast en wilde een actieve job (ja iedereen moet werken op dat schip) en ze was zo enthousiast dat ze met blaren op de handen thuiskwam :)
Het was trouwens erg gezellig. Papa had trouwens helemaal een zware job: 1 keer de stopwatch indrukken en een beetje de vlag in de gaten houden :)
Niet echt iets waar je blaren van krijgt:)
-Uit eten bij Pineapple Pete
Natuurlijk moesten mijn ouders ook dat meemaken! Pineapple Pete, the best place to eat! Yammie! Papa had shrimps, mama, oompie en ik de spaghetti Alfredo en Anastasia had spaghetti shrimps. Heerlijk eten allemaal. Ik heb zelfs een shrimp van pap geproefd en vond het lekker en ik lust niet eens garnalen! Goed toch? was echt heel erg gezellig, alleen een beetje een funny begin voor mama....ze ging zitten en had meteen een natte kont!Gauw de rok omgedraaid zodat ie kon drogen en dat deed ie gelukkig ook snel. Zag er wel grappig uit :) Alleen mama kon er natuurlijk niet om lachen ;-)
-Huizenexcursie met Brett
Hier in Dawn Beach zijn echt mooie villa's! Brett, de man van Aj is de opzichter die de huizen bouwt en hij heeft ons, monden open, rondgeleid door een aantal van de huizen die hie staan.
Erg mooi!
-Allerlei beaches bezocht
Hoofdactiviteit van mijn ouders hier op Sint Maarten :)
ok dan was het weer even voor nu......
Dikke kus Daan
13 Oktober 2005 - 20:33
Mama:
na de cursus gauw de computer gestart en ja hoor weer een super lang verhaal Leuk geschreven en was ook allemaal waar!!!!
dikke kus van mij!
Oompie en papa zijn denk ik op de terugweg van jou pakje wegbrengen. -
13 Oktober 2005 - 20:47
Papa:
Prachtige verhaaltjes schat.
Als ik het zo lees beleef je het allemaal weer opnieuw.
Het was ook een geweldige tijd daar op Sint Maarten met jou en Anastasia
Veel liefs van mij en dikke kussen
Papa